Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Спаначен киш без тесто

Спаначен киш без тесто

JuliyaJuliya
Гуру
5737k2k1
Спаначен киш без тесто
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Пролетният спанак, приготвен по най-вкусен и здравословен начин - спаначен киш без тесто."

Необходими Продукти

  • спанак - 300 г
  • лук - 1 глава
  • краве масло - 1 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • кашкавал - 120 г
  • моцарела - 120 г
  • синьо сирене - 60 г
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го запържете.

Добавете спанака и гответе, докато омекне.

В купа разбийте яйцата, добавете подправките, настърганите кашкавал и моцарела, натрошеното синьо сирене и спанака.

Разбъркайте много добре и прехвърлете сместа за киша в намазана с маслото форма за печене или я разпределете в по-малки формички.

Печете киша в загрята фурна на 180 °C за около 30 минути.

Оставете спаначения киш без тесто да изстине за 10 минути, преди да сервирате.

Вижте още вкусни предложения за пролетни рецепти със спанак, както и погледнете тези рецепти за спаначен пай.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: