Пиле пармезан

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Пиле пармезан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Кой каза вълшебните думи пиле пармезан? Веднага се освобождаваме и идваме"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 2 броя филе
  • зехтин - 2 с.л.
  • яйца - 2 броя
  • сирене - 50 г настърган Пармезан
  • брашно - 2 с.л. пълнозърнесто
  • овесени ядки - 2 с.л. фини или галета
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се начуква леко, нарязва се на по-малки парчета при нужда и се запича за малко от двете страни на грил тиган. Овкусява се с черен пипер.

Приготвя се панировка от разбити яйца, пълнозърнесто брашно и пармезан, смесен с овесените ядки.

Първо пилешкото се потапя в брашно, след това в яйце и накрая в пармезан. Оваляните меса се пържат в сгорещена мазнина и се поднасят с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
43
30
20
10
Дай твоята оценка: