Пухкав двуцветен кекс

Николета
Николета
Новак
17/04/2015
"Изберете си цвят, опитайте кекса и гласувайте за по-вкусния "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции14 парчета
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо13 941
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете какаото с двете с.л. захар, канелата и 4 с.л. топло мляко - трябва да се получи гладка кашица.

Разбийте мекото краве масло със 100 г захар до пухкав крем и добавете един по един жълтъците на яйцата. Ароматизирайте с ванилия.

Отделно разбийте белтъците с останалата захар.

Към сместа с жълтъците добавете 1/3 от белтъците, редувайте с брашното и млякото. Редувайте така, докато сместа се хомогенизира. През цялото време разбърквайте с шпатула, а не с миксер.

Половината кексова смес объркайте с какаовата част и сипете в предварително намазнена и леко набрашнена форма за кекс (22 см диаметър).

Отгоре разпределете останалата светла част и сложете кекса да се пече в умерено загряна фурна на 180 градуса с вентилатор. Проверете готовността с клечка, след като кексът хубаво се е надигнал.

Печем на срена позиция в загрята фурна на 200 С без вентилатор около 45 мин. (или до суха клечка).

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня Благоева
Задължително ще го пробвам!
0
0