Мариновани яйца

Милото
Милото
Новак
17/04/2015
"Ето какво точно да направите, когато имате много сварени яйца или просто си падате по кулинарните експерименти"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 326
  • Преглеждания за месеца175
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 10 - 12 бр.
  • лук - 1 глава, по - голяма
  • вода - около 700 мл
  • винен оцет - 200 мл бял
  • сол - 60 г
  • захар - 50 г
  • дафинов лист - 2 бр.
  • шарен пипер - 1 ч.л. пипер
  • карамфил - 4 зрънца
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете яйцата с достатъчно вода в тенджера да се варят - варете 15 минути, след като кипнат. След това ги изстудете във вода и ги обелете.

Нарежете на парчета лука и го запечете по желание, а може да го сложите и суров.

Подредете яйцата с лука и стръкчета магданоз в буркани.

Сложете водата с оцета, солта, захарта и подправките да кипнат. След като свалите маринатата от котлона, залейте върху яйцата и затворете бурканите.

Изстиналите буркани се прибират в хладилник. След около 10 дни-2 седмици яйцата са се мариновали и може да ги хапвате.

Към маринатата може да добавите подправки на вкус, както и чесън, семена копър.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Людмил
Людмил
16.11.2016 16:37
Варене 10мин. с малко сол и оцет
0
0
Йоанна
Йоанна
22.09.2015 17:53
15 мин. варене на яйца е много дълго
1
0