Супа от лапад и коприва с ориз

MarianaMariana
Джедай
7
720
18/04/2015
"Толкова свежа и пролетна супа - как да не я добавите към любими?"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 754
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте добре измитата коприва с вряла вода и оставете 4-5 минути, след което отцедете и нарежете.

Загрейте олиото и задушете да омекване ситно нарязаните лук и чесън, както и настъргания морков. Добавете копривата и лапада, задушавайте 4-5 минути, след което залейте с 1.2 л вряла вода.

Кипнете и добавете ориза. След 10 минути добавете девисила и джоджена. Варете до готовност на ориза на тих огън.

Свалете от котлона и застройте с яйцето, добре разбито в киселото мляко. Преди поднасяне добавете във всяка купичка по 1 твърдо сварено яйце, нарязано на кубчета.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар