Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Оризова супа»Супа от лапад и коприва с ориз

Супа от лапад и коприва с ориз

MarianeMariane
Джедай
5611k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Толкова свежа и пролетна супа - как да не я добавите към любими?"

Необходими Продукти

  • моркови - 1 бр.
  • лук - 2 стръка пресен
  • чесън - 1 стрък пресен
  • коприва - 1 шепа
  • лапад - 2 шепи
  • ориз - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • фиде - 1 к.ч.
  • девесил - пресен
  • джоджен - пресен
  • за застройката
  • кисело мляко - 5 - 6 с.л.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте добре измитата коприва с вряла вода и оставете 4-5 минути, след което отцедете и нарежете.

Загрейте олиото и задушете да омекване ситно нарязаните лук и чесън, както и настъргания морков. Добавете копривата и лапада, задушавайте 4-5 минути, след което залейте с 1.2 л вряла вода.

Кипнете и добавете ориза. След 10 минути добавете девисила и джоджена. Варете до готовност на ориза на тих огън.

Свалете от котлона и застройте с яйцето, добре разбито в киселото мляко. Преди поднасяне добавете във всяка купичка по 1 твърдо сварено яйце, нарязано на кубчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
И на мен ми е странно,хем ориз,пък после и фиде!
26.03.2024 14:31
Анонимен
Анонимен
Пише фиде и ориз странно..
24.03.2024 18:25
1