Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Яйчена Салата»Салата с пъдпъдъчи яйца

Салата с пъдпъдъчи яйца

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Салата с пъдпъдъчи яйца1 / 2
21/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • маруля - 1 бр.
  • тиквички - 2 бр. малки
  • зелен фасул - 200 - 250 г салатен
  • лук - 1/2 глава червен
  • чери домати - 10 - 12 бр.
  • пъдпъдъчи яйца - 8 - 10 бр.
  • копър - 2 с.л.
  • сол
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • дресинг
  • зехтин - 4 - 5 с.л. Extra Virgin
  • лимони - 1/2 бр. сок
  • мед - 1 - 2 чаени лъжички
  • сол - на вкус
  • черен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Салатата се измива добре, подсушава се и се накъсва на парчета. Яйцата от пъдпъдък се кипват и варят 7-8 минути, след което се охлаждат, белят и срязват на половинки или четвъртинки.

Тиквичките се нарязват на полумесеци и се сотират в зехтин, след което се оставят върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

Салатният фасул се бланшира за 7-8 минути във вряла подсолена вода и се отцежда много добре. Чери доматчетата се срязват на половинки или четвъртинки.

Продуктите се смесват в подходяща дълбока купа. Продуктите за дресинга се сипват в буркан и се разбиват много добре. Салатата се овкусява и се поднася веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Стойчева
Ваня Стойчева
Много вкусна рецепта.
26.07.2017 23:16