Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Украинска туршия

Украинска туршия

Украинска туршия
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"За водка и ракийка - най-вкусната украинска туршийка"

Необходими Продукти

  • зеле - 2.5 кг
  • карфиол - 2.5 кг
  • моркови - 2.5 кг
  • зелени домати - 2 кг
  • чушки - 2 кг
  • целина - по желание
  • за маринатата
  • оцет - 700 мл
  • олио - 500 мл
  • сол - 250 г
  • захар - 250 г
  • дафинов лист - 5 - 6 бр.
  • черен пипер - на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се изплакват внимателно и се слагат в подходящ съд. Продуктите за маринатата се смесват и се кипват, до пълното разтваряне на захарта и солта.

След това нарязаните зеле, карфиол и домати се разпределят в подходящи буркани и се заливат с горещата марината.

Готовата салата традиционно се поднася с водка, но е чудесно допълнение и към домашната ракийка :)

Източник: Надежда Лулеова от Кулинарната мрежа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: