Боб с месо

EleonoraEleonora
Новак
156011113
12/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Постният боб си е класика, но ние го предпочитаме в не толкова класически вариант със свинско месце"

Необходими Продукти

  • боб - 1 купичка количеството зависи от големината на тенджерата
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 настъргани
  • чушки - 1 червена и 1 зелена
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • свинско месо - 300 - 400 г
  • сол
  • олио
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва за няколко часа във вода, за да се свари по-лесно и за по-кратко време. След като бобът набъбне, се измива и се слага в тенджера с вода да заври.

Когато заври, излейте водата, налейте отново студена вода и сложете отново в тенджерата да ври.

В тиган се запържва месото, нарязано на малки парчета, кромидът, чушките, морковите и червеният пипер. Запържете само за няколко минути.

След като всички тези продукти са запържени, ги сложете в тенджерата. Разбъркайте добре и оставете да ври.

Когато бобът е сварен, значи ястието е готово. Остава само да се овкуси със сол и джоджен. По желание може да го замените с чубрица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#183244
Потребител#183244
Добавих и дафинов лист и стана перфектно!
16.01.2017 00:12