Коприва с яйца

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
03/05/2015
"Истинска класика от Българската селска кухня - ароматна Коприва с яйца"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 148
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете почистената коприва в подсолена вода за 10-тина минути. Изсипете в гевгир, за да се отцеди.

В 2 с.л. масло се разбърква брашното, прибавя се млякото и се сварява за 5 минути.

Смесете с нарязаната на ситно коприва и изсипете в намазнена тава.

Обелените яйца се нареждат върху копривата, като леко се притискат към дъното.

Поръсете ястието с настърганото сирене и останалото масло. Запечете за 10 минути в умерено загрята фурна и сервирайте веднага.

Опитайте още Супа от коприва със сметана, Пълнозърнест хляб с коприва, Супа от коприва, Картофи с коприва, Коприва с ориз, Каша от коприва.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Наталиа Петрова
Намалих броя на яйцата, но и така ястието се получи страхотно!
1
0