Американски десерт с кроасани и кленов сироп

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
4k
21/05/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо899
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кроасаните се режат на кубчета и се пекат 15 минути на 120 градуса. Сметаната и млякото се смесват, добавят се солта и ванилията и сместа се загрява на бавен огън, без да кипва, при непрекъснато бъркане.

Захарта се смесва с яйцата и при непрекъснато бъркане на тънка струйка се налива горещата сметанова смес. С получената смес се заливат кроасаните и се оставят 15 минути.

След това се оставят за 30 минути в хладилника. Във форма за пудинг, намазана с масло, се излива сместа с кроасаните и се пече на водна баня на максимална температура половин час. Изстиналият пудинг се реже на парчета. Сервира се, като се полива с топъл кленов сироп.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар