Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шишчета»Сочни шишчета от свинско месо

Сочни шишчета от свинско месо

MarianeMariane
Джедай
5611k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12
"Сочни шишчета с неустоим аромат, които са най-вкусни в приятна компания!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг от плешката
  • бекон - 200 г или пушени гърди
  • лук - 2 глави
  • бяло вино - 250 мл (1 ч.ч.) сухо
  • кимион - 1/4 ч.л. млян
  • черен пипер - 1/4 ч.л. смлян
  • чубрица - 1/4 ч.л. стрита
  • люти чушки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на кубчета и поставете в дълбока купа. Поръсете с подправките (без солта и лука), залейте с бялото вино и оставете да се маринова поне за 12 часа в хладилник.

На следващия ден нанижете шишчета като редувате парче месо, бекон и от време на време люта чушка. Изпречете приготвените шишчета на силно загрята скара, като от време на врече мажете с маринатата.

Приберете изпечените шишчета в купата от мариноването, захлупете и оставете 10 минути да се задушават. Поднесете сочните шишчета със салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: