Начин на приготвяне
Телешкото се слага в найлонов плик и се начуква леко. След това се изважда от плика и се нарязва на парченца според желаната от вас големина. Слагат се в дълбока купа и се поливат с млякото.
Съдът се покрива с фолио и в хладилник престоява поне 12 часа.
Задължително трябва да е в хладилник, за да не се пресече млякото и да се развали и телешкото месо.
Когато месото се извади от хладилника, се изцежда от млякото, и се прави на шишчета. Те се подреждат в тава едно да друго и се поръсват със сол, черен, червен, зелен и бял пипер.
Количеството на подправките е според личния вкус на всеки.
Шишчетата се подреждат върху НЕзагрята скара. Така се изпичат равномерно вън и вътре. Когато се изпекат, се поливат със сока на половин лимон, за да станат още по-сочни.