Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шишчета»Сочни шишчета от свинско месо

Сочни шишчета от свинско месо

MarianeMariane
Джедай
5611k
Сочни шишчета от свинско месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12
"Сочни шишчета с неустоим аромат, които са най-вкусни в приятна компания!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг от плешката
  • бекон - 200 г или пушени гърди
  • лук - 2 глави
  • бяло вино - 250 мл (1 ч.ч.) сухо
  • кимион - 1/4 ч.л. млян
  • черен пипер - 1/4 ч.л. смлян
  • чубрица - 1/4 ч.л. стрита
  • люти чушки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на кубчета и поставете в дълбока купа. Поръсете с подправките (без солта и лука), залейте с бялото вино и оставете да се маринова поне за 12 часа в хладилник.

На следващия ден нанижете шишчета като редувате парче месо, бекон и от време на време люта чушка. Изпречете приготвените шишчета на силно загрята скара, като от време на врече мажете с маринатата.

Приберете изпечените шишчета в купата от мариноването, захлупете и оставете 10 минути да се задушават. Поднесете сочните шишчета със салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: