Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Гъбена супа»Кремсупа от гъби и целина

Кремсупа от гъби и целина

MarianeMariane
Джедай
5611k
Кремсупа от гъби и целина1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г печурки или микс
  • целина - 1 малка глава
  • масло - 50 г
  • яйца - 4 бр.
  • сметана - 3 с.л. течна
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и запържете ситно нарязаните гъби и главата целина до омекване. Залейте с около 1.5 литра вряла вода или зеленчуков бульон, кипнете и варете около 20 минути на умерен огън.

Отстранете от котлона, пасирайте и върнете обратно на огъня. Овкусете със сол и черен пипер.

Налейте сметаната, загрейте, без да кипне. Преди поднасяне поръсете всяка порция с твърдо сварените яйца, нарязани на кубчета и ситно нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: