Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Задушени картофи»Задушени картофи със сос от орехи

Задушени картофи със сос от орехи

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Задушени картофи със сос от орехи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • масло - за пърженето
  • орехи - 80 г
  • чесън - 4 скилидки
  • масло - 2 с.л.
  • сметана - 1 с.л.
  • индийско орехче
  • къри
  • босилек
  • сол
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват и се сваряват до полуготовност. В голям тиган се загрява мазнина и се запържват полусварените картофи, като се овкусяват със сол и къри на вкус.

Задушените картофи се сервират в чиния, като се заливат с ореховия сос.

Той се приготвя от пресования чесън и смлените орехи, които се запържват в 2 с.л. масло. Внимателно се добавя 100 мл вода, след което и 1 с.л. сметана. Сосът се кипва, овкусява се със сол, индийско орехче, 1 с.л. оцет, малко босилек и с него се заливат картофите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
42
32
20
10
Дай твоята оценка: