Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Мариновани гъби»Стерилизирани мариновани гъби

Стерилизирани мариновани гъби

редакция:
EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Стерилизирани мариновани гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Вкусни са маринованите гъби, толкова вкусни, че колкото и да сложим, все не стигат за всички!"

Необходими Продукти

  • гъби - 3 кг пачи крак, симитка, манатарка
  • сол - 1/2 ч.л.
  • оцет - 1 к.ч.
  • мазнина - 1 с.л. растителна
  • черен пипер - 3 - 4 зърна
  • дафинов лист - 1 брой
  • бахар - 2 - 3 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват и измиват старателно, след което се пускат във вряща вода за 10-тина минути.

Омекналите гъби се отцеждат, нарязват на парчета и се слагат в буркани (800 мл), в които предварително са сложени 1 дафинов лист, по 3-4 зърна черен пипер, зърна бахар, солта, растителното масло и 1 кафена чашка оцет.

Бурканите се доливат с вода, затварят се с капачки и се стерилизират в продължение на 1 час (след завирането на водата).

Прочети и тези правила при консервиране на гъби или разбери как се сушат гъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
46
31
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Бойчо Николов
Бойчо Николов
Според мен е опасно гъби да стерилизираш само 60 мин. Аз ги стерилизирам 3 часа.
17.08.2019 14:16
1
2
1
Покажи всички подкоментари