Дяволска шоколадова торта с глазура

10/05/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър11862812989
"Единственият начин да се отървете от изкушението е да му се отдадете "
Приготвяне35 мин.
Готвене45 мин.
Общо80 мин.
Порции10-12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 280
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със содата и какаото. Разбийте до получаването на крем маслото и половината от захарта. Добавете яйцата и оставащата захар, млякото и лимоновия сок.

Накрая изсипете върху брашното и разбъркайте добре. Намазнете две форми за печене и разпределете сместа в тях. Запечете в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути. Охладете изпечените блатове.

Разтопете черния с млечния шоколад на водна баня. Махнете от огъня и смесете със захарта и сметаната. Всеки блат се разрязва хоризонтално на 2, така че да се получат 4 блата.

Сложете първия във формата за сервиране, намажете с част от глазурата, поставете другия блат и продължете така, като завършите с глазура. подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Миро
Миро
15.08.2015 19:26
пробвай с бита и ще видиш че е уникална.
1
0
Галя
Галя
12.08.2015 20:19
сметаната според мен трябва да е сладкарска за торти а не бита сметана с битата крема става кисел
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв