Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Киноа с печено пилешко

Киноа с печено пилешко

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Киноа с печено пилешко1 / 2
10/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • киноа - 175 г
  • краставици - 1/4 бр.
  • чушки - 1 бр. малка зелена
  • зелен лук - 6 стрък
  • грах - 125 г замразен
  • лимони - кора и сок от 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • паста хариса - 1 с.л.
  • пилешки гърди - 4 бр.
  • мента
  • Дресинг
  • олио - 3 с.л.
  • паста хариса - 1 с.л.
  • лимони - кора и сок от 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете киноата за 10-тина минути, след което я отцедете и оставете настрана. Направете дресинга, като смесите олиото, пастата хариса, кората и сока от лимона, малко сол.

Овкусете киноата с дресинга и я оставете да се охлади. След това я смесете с нарязаната краставица, чушка, зелен лук и граха.

Смесете лимоновия сок и кората, оиото и харисата в купа. Сложете вътре пилешкото и добре го овкусете. Запечете нарязаните гърди на грил тиган и сервирайте с киноата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: