Начин на приготвяне
Загрейте олиото за 2 минути в микровълновата фурна на пълна мощност, след което сложете ситно нарязания лук и пресования чесън. Гответе още 2 минути, добавете царевичното брашно и кърито и разбъркайте добре.
Налейте горещия пилешки бульон, настърганата ябълка, сладкото и доматеното пюре, пасирайте продуктите в блендер и пуснете на пълна мощност в микровълновата за 5 минути. Разбъркайте добре и добавете киселото мляко.
Загрейте чиния за печене в микровълновата за около 10 минути на пълна мощност. Междувременно направете напречни разрези на кожата патешките гърди. Поставете филетете с кожата надолу в съда и притиснете.
Върнете в микровълновата и пуснити на пълна мощност за 1 1/2 минути. Обърнете филетата и отново гответе за около 3 1/2 минути на пълна мощност. Покрийте съда с капак и отавете за 3-4 минути да се охлади. Поднесете ястието обилно полято със сос и зелена салата.