Смилянски боб чорба

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
13/05/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 198
  • Преглеждания за месеца434
  • Преглеждания за седмицата124
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте фасула и го накиснете от предната вечер във вода. На следващия ден го кипнете с нова вода за 5 минути, след което я изхвърлете и и сложете да се вари с нова вода.

Добавете 3 с.л. олио, ситно нарязана половин глава лук и нарязания морков. Варете чорбата до омекване на фасула. Към сварения фасул добавете джоджена, девесил, ако обичате, сминдух.

За запръжката в отделен съд загрейте 3-4 с.л. олио и запържете останалия лук. Объркайте с малко брашно, запържете и объркайте финално с червения пипер.

Разредете запръжката с част от водата на боба и сипете в тенджерата. Оставете боб чорбата да ври още 10-тина минути. Поднесете я с накълцан магданоз.

Силиконов капак за отцеждане - 3 в 1 - 29 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Силиконов капак за отцеждане - 3 в 1 - 29 см
17.00 лв.
13.09 лв.
Виж ››

С удобен размер и ергономична форма - този капак превръща отцеждането на сварените продукти в детска игра, може да се използва и като подложка за горещи съдове

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Pressy
Pressy
09.04.2016 12:31
Любимият ми обяд !
0
0