Смилянски боб чорба

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • боб - 200 г шарен смилянски
  • олио - 6 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • джоджен - 1 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сминдух - 1 ч.л.
  • девесил - на вкус, по желание
  • червен пипер - на око
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте фасула и го накиснете от предната вечер във вода. На следващия ден го кипнете с нова вода за 5 минути, след което я изхвърлете и и сложете да се вари с нова вода.

Добавете 3 с.л. олио, ситно нарязана половин глава лук и нарязания морков. Варете чорбата до омекване на фасула. Към сварения фасул добавете джоджена, девесил, ако обичате, сминдух.

За запръжката в отделен съд загрейте 3-4 с.л. олио и запържете останалия лук. Объркайте с малко брашно, запържете и объркайте финално с червения пипер.

Разредете запръжката с част от водата на боба и сипете в тенджерата. Оставете боб чорбата да ври още 10-тина минути. Поднесете я с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pressy
Pressy
Любимият ми обяд !
09.04.2016 12:31