Шоколадово суфле

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Шоколадово суфле1 / 14
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Хапнахте ли десерт вече? Какво ще кажете за едно шоколадово суфле, което вдъхновява?"

Необходими Продукти

  • шоколад - 200 г натурален
  • масло - 200 г
  • яйца - 7 броя
  • захар - 270 г
  • брашно - 125 г
  • какао - 50 г натурално
  • мазнина - за формите
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Натрошете шоколада и го разтопете заедно с маслото на водна баня, като се разбърква непрекъснато. Яйцата се разбиват със захарта на пяна, след което се прибавят шоколадовата смес, брашното и какаото. Всичко се разбърква много добре.

Намазнете осем формички с диаметър около 8 см. По желание може да поръсите с малко какао по дъното и стените на формите, след което напълнете с шоколадовата смес. Какаото позволява да обърнете суфлето в плоски чинии и да сервирате отделно.

Фурната се загрява на 225 градуса и суфлето се пече 10 минути, но не повече, тъй като има опасност да се изпече вътрешността, което не е желан ефект.

Ако ти харесва рецептата, опитай и предложениято ни за лава кейк.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
5127
444
320
214
10
Дай твоята оценка:

Коментари

klowy10
klowy10
Перфектно,прекрасно страхотна рецепта!
09.10.2013 16:25
gh
gh
Направо перфектно
05.10.2013 20:58
Kita
Kita
Много благодаря - рецептата е лесна, бърза и много вкусна! Хареса се на всички вкъщи!
15.09.2013 21:57
Ева
Ева
рецептата е перфектна,а този с отрицателния коментар освен че бърка в преценкака и граматиката му доста куца
29.07.2013 01:31
1
Йоана
Йоана
БЪРЗО ЛЕСНО И СТРАХОТНО ВКУСНО !!!!
14.07.2013 14:46
Светла
Светла
Уникално се получава!!!
09.06.2013 15:51
Katrin
Katrin
Уникална рецепта!
17.03.2013 20:31
Megi
Megi
Най накрая ми се получи(пети опит с нова фурна:)), рецептата е перфектна и на тези, които не се получава бих дала съвет,всичко е до фурна!Аз пека на 225 градуса долни и горни без вентилатор в алуминиеви форми за крем карамел,но ги пуснах на 12-14 минути.Браво за рецептата!
27.02.2013 22:07
mimi
mimi
Страхотно се получи.Направих го за рождения ден на мъжа ми,комбинирах с топка ванилов сладолед. По-добре става,като се смесят наполовина бяла и кафява захар. Излязоха 15 бр. Да ви е вкусно:)
13.02.2013 11:54
Лудата с черпака
Лудата с черпака
Стана страхотно ! Благодаря много за рецептата. Аз го пеках на печка с вентилатор 10 мин на 210 градуса
25.01.2013 19:45
Bubu
Bubu
Яйцето се разбива цялото? Няма ли отделяне на жълък и белтък?
18.01.2013 14:13
Звезда
Звезда
Искам да попитам яйцата и захарта с миксер ли се разбиват?
15.12.2012 11:47
bobi
bobi
то хише че става за 8
02.12.2012 16:21
Сиси
Сиси
4, но май зависи от големината на формите
22.11.2012 13:24
методи
методи
за колко бр.(суфлета) е тази смес...Благодаря предварително
21.11.2012 15:18
Диана
Диана
Получи се невероятно, уникално вкусно! Браво за рецептата!
19.11.2012 15:20
Кремена Симеонова
Кремена Симеонова
Ми щом не знаете как се мажат форми, защо изобщо изкавате някакво мнение за рецептата. Нормално е да се намажат целите формички, пък ви е ги намажете с гъша мас, ако ви е по-угодно. Рецептата е супер. Мерси много
06.11.2012 15:34
2
kikata
kikata
много сажалявам,но тази рецепта е само за дома6но и е пална глупост.нека да доиде чожека които е измислиж и е напражи пред мен.и нека да попитам само даното ли се маже на формата и с какжо се маже?
06.11.2012 14:10
1
6
Весела Димова
Весела Димова
да, в такива става, във форми за крем карамел или мъфини...каквито имаш :)
25.09.2012 10:55
Симона
Симона
В какви съдове ги печете? Като тези на снимката ли?
25.09.2012 08:38