Начин на приготвяне
Натрошете шоколада и го разтопете заедно с маслото на водна баня, като се разбърква непрекъснато. Яйцата се разбиват със захарта на пяна, след което се прибавят шоколадовата смес, брашното и какаото. Всичко се разбърква много добре.
Намазнете осем формички с диаметър около 8 см. По желание може да поръсите с малко какао по дъното и стените на формите, след което напълнете с шоколадовата смес. Какаото позволява да обърнете суфлето в плоски чинии и да сервирате отделно.
Фурната се загрява на 225 градуса и суфлето се пече 10 минути, но не повече, тъй като има опасност да се изпече вътрешността, което не е желан ефект.
Ако ти харесва рецептата, опитай и предложениято ни за лава кейк.
Коментари
Благодаря.
В железни форми за крем карамел също печенето е 8-9 минути на 200 градуса с вентилатор.
Най-добре е да не се пече наведнъж, докато уцелите настройката на печенето според формите и количеството смес в тях. Без проблем купичките могат да останат неопечени два дена в хладилника.
Друга тънкост е колко точно да се разбият яйцата. Ако е твърде течна сместа има риск да спихне при печенето(печенето на вентилатор помага това да не се случи), ако е твърде пухкава няма да се стича.
Дори да го препечете и вместо суфле, да стане лавакейк или брауни, пак е убийствено вкусно.
Натуралният шоколад не е добре да се повече от 65% какао, защото става прекалено тежко шоколадово и недостатъчно сладко.
Смесвам брашно, какао, захар и яйца и ги разбивам заедно, после добавям шоколада с маслото.
Също се получава перфектно. :)
Рецептата е супер.