Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с 30 скилидки чесън

Пиле с 30 скилидки чесън

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пиле с 30 скилидки чесън1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр. цели
  • масло - 25 г
  • олио - 1 с.л.
  • лук - 250 г шалот
  • брашно - 2 с.л.
  • бяло вино - 200 мл сухо
  • бульон - 200 мл пилешки
  • горчица - 2 ч.л. дижонска
  • чесън - 3 глави
  • черен пипер
  • мащерка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете пилешкото с маслото и олиото. Прехвърлете го в дълбока тава. Запържете нарязания лук до покафеняване.

Добавете брашното, разбъркайте и сипете виното, бульона, горчицата и подправките. Кипнете сместа. Разделете скилидките чесън, но без да ги белите.

30 от тях добавете към пилето, добавете мащерката. Накрая към пилето се добавя лучената смес, разбърква се и се запича в загрята на 180 градуса фурна за 90 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: