Начин на приготвяне
Измийте пилешкото, подсушете го и леко го начукайте, за да се изтъни и готвенето да се ускори. Поръсете със сол, пипер на вкус и сложете за 2 часа в хладилник да се овкусява.
Загрейте маслото и олиото в дълбок тиган (най-добре с капак) и псунете пилешките бутчета да се изпържат равномерно от всички страни.
Долейте малко пилешки бульон или водичка, сложете капака и оставете да се задуши, като преди това намалите котлона. След като течността се изпари, долейте още малко бульон и продължете така 3-4 пъти, докато свърши свърши. А парчетата месо се обръщат след второто-третото наливане на бульон.
Счукайте почистените скилидки чесън и рабъркайте с оцета или прясно изцеден лимонов сок. Долейте го в съда, след като пилето вече се е сготвило и отново задушете с капака, но изключете котлона и махнете съда след 4-5 минути.
Поднесете пържено пиле с чесън с гарнитура от картофено пюре, задушени картофи, сотирани картофи, принцес картофи и салата по избор.