Чийзкейк с рикота

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
167
14542
24/05/2015
"Обожаваме този чийзкейк, защото съчетава по перфектен начин хрупкав сладък блат, с леко солена плънка с богат аромат!"
Приготвяне30 мин.
Готвене65 мин.
Общо95 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 987
  • Преглеждания за месеца153
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете продуктите за тестото, замесете го и го оставете да се охлади за 1 час. За да направите пълнежа, разбийте рикотата със сметаната, яйцата, захарта, лимонова и портокаловата кора.

Разточете тестото и го сложете във форма за чийзкейк, покрийте с хартия за печене и отгоре сипете боб, за да не се повдигне тестото.

Изпечете блата в загрята на 190 градуса фурна за 15 минути. Оставете го да се охлади и напълнете със сместа от рикота. Изпечете чийзкейка в загрятата фурна за 30-35 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар