Руско руло с горски плодове

25/05/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо695
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъкът на едно яйце се разбива със захарта. Добавя се 1 супена лъжица брашно и няколко лъжици мляко. Бърка се до получаване на гладка смес и се добавя към предварително загрятото на котлона мляко.

Оставя се да заври при непрекъснато бъркане до сгъстяване, като в края се добавя ванилията. Готовият крем се сваля от котлона и се оставя да се охлади.

Останалите яйца се разбиват с пудрата захар и се добавя останалото пресято брашно, какаото и една лъжица гореща вода. Сместа се бърка с движения на осмица и след това се изсипва в тавичка, покрита с хартия за печене.

Изпича се в загрята на 220 градуса фурна за 10 минути и след изваждане се слага върху парче хартия за печене, навива се и се оставя се да се охлади.

Сметаната се разбива с кафявата захар и се разделя на две части. В едната част се слагат плодовете и се разбърква.

Рулото се развива, намазва се с крема и отгоре се разпределя сметаната с плодовете. Отново се навива и отгоре се намазва с останалата сметана.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар