Начин на приготвяне
Пилето се измива, разрязва се през средата на гръдната кост и се слага в керамична тавичка или в обикновена върху хартия за печене, за да не залепва.
Кожата откъм гърба може леко да се отлепи с пръсти и в така получения джоб между месото на пилето и кожата да се натрие със сол, чубрица, чесън на прах, черен пипер и кимион и да се сложат няколко парченца масло вътре.
От всички страни натриваме пилето с подправките, обръщаме го с кожата нагоре, нареждаме върху него тънки дълги резенчета масло.
Слагаме го в предварително загрята фурна на 180 градуса и печем.
От време на време поливаме печеното пиле с помощта на голяма лъжица с разтопеното масло от дъното на тавичката.
Когато е готово, обръщаме за 5-10 минути обратно, за да получи апетитен загар и отдолу.
Уникалното печено пиле с масло е готово.
Коментари