Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Карпачо»Карпачо с телешко

Карпачо с телешко

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Карпачо с телешко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Тайната е в това да нарежете както трябва телешкото, останалото са подробности"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 200 г телешко филе
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • черен пипер
  • зехтин - 4 с.л.
  • пармезан - 55 г
  • магданоз
  • лимони - резени за гарниране
  • сол
  • хляб - чабата или фокача
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на остър нож нарежете филето на много тънки резени. Разпределете го в 4 чинии.

Лимоновият сок се смесва със сол и черен пипер. Добавя се зехтинът и с полученият дресинг се залива месото.

Покрийте и оставете да се маринова на хладно за поне 10-15 минути.

До телешкото сложете резени пармезан, поръсете с магданоз и гарнирайте с резени лимон.

Сервирате карпачото с резени хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: