Крем Гараш

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
126
146
30/05/2015
"Ето какъв крем да сложите на следващата торта, с която да решите да изненадате семейството си "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 793
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • захар - 100 г на кристали
  • вода - ½ к.ч. (около 40 мл)
  • шоколад - 120 г
  • какао - 3 с.л. с връх
  • яйца - 6 жълтъка
  • масло - 350 г краве, на стайна темепратура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте първо жълтъците с вилица. Разтопете на водна баня или на слаб котлона захарта, водата, шоколада и какаото - сместа трябва да заври и да се хомогенизира.

Снемете от котлона и при непрекъснато разбиване добавете жълтъците. От разбиването с жълтъците кремът се сгъстява. Оставете да се охлади напълно, като разбивате периодично.

Мекото масло разбийте на пухкав крем с миксера. Започнете да добавяте към него от изстиналия шоколадов крем и бъркайте, докато всичко се смеси добре.

Съхранявайте крема в хладилник, докато дойте ред да го използвате. Подходящ е за торти и сладкиши.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар