Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Домашен хляб без глутен

Домашен хляб без глутен

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Домашен хляб без глутен
Снимка: Evelina Kuzmanova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Ако глутенът ви причинява проблеми, пригответе си ароматен Домашен хляб без глутен"

Необходими Продукти

  • оризово брашно - 300 г
  • вода - към 125 мл хладка
  • яйца - 1 бр.
  • мая - 2 ч.л. суха
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете и разбъркайте маята, захарта с водата и оставете на топло място да се активизира.

След това прибавете оризовото брашно, яйцето и солта. Постепенно замесете меко тесто, като при нужда долеете още малко вода.

Намазнете продълговата форма за печене и прехвърлете тестото. Оставете хляба да втаса и след това изпечете в загрята на 200 градуса фурна за около половин час.

Готовият домашен хляб без глутен се вади върху решетка, за да изстине.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: