Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Отворен пай с ягоди и бутер тесто

Отворен пай с ягоди и бутер тесто

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Отворен пай с ягоди и бутер тесто1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • лимони - 1 бр.
  • ягоди - 500 г
  • ванилия - 1 бр.
  • бадемов ликьор - 100 мл
  • захар - 50 г
  • маскарпоне - 500 г
  • бутертесто - 400 г
  • бадеми - 2 с.л. филирани
  • пудра захар - 1 с.л.
  • извара - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кората на лимона се настъргва. Тестото се разточва, слага се в малка тавичка, като се оформят стенички с височина 1 сантиметър.

Покрива се с хартия за печене, отгоре се изсипва боб. Пече се 20 минути на 200 градуса.

Охлажда се. Маскарпонето се смесва с ванилията, изварата, захарта, ликьора и настърганата лимонова кора.

Слага се върху тестото, отгоре се нареждат нарязаните на половинки ягоди, поръсват се с пудра захар и филирани бадеми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: