Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Френски отворен пай с тиквички

Френски отворен пай с тиквички

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Френски отворен пай с тиквички1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Време е за една лека и диетична френска запеканка с тиквички и яйца"

Необходими Продукти

  • тиквички - 300 г
  • захар - 200 г
  • брашно - 350 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 200 мл
  • орехи - 150 г (смлени)
  • мая - 1 ч.л. суха
  • канела - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1/3 ч.л.
  • лимони - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • сода бикарбонат - 2 щипки
  • масло - 10 г
  • за украса
  • орехи - 20 бр.
  • тиквички - 1 бр. (тънка)
  • захар - 100 г
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се обелват и се настъргват. Захарта се смесва с яйцата, тиквичките и олиото. Разбърква се и се добавя брашното, маята, содата, солта, настърганата лимонова кора, смлените орехи, солта, индийското орехче и канелата.

В тава се слага хартия за печене и се намазва с масло. Тестото се излива в тавата е си пече 1 час на 150 градуса. Вади се и се охлажда.

Приготвя се сироп от захарта и водата, като се вари на бавен огън до леко сгъстяване.

В него се пускат орехите и нарязаната на кръгчета малка тиквичка. Варят се 10 минути на бавен огън и с тях се украсява паят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: