Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пай с бутер тесто и плодове

Пай с бутер тесто и плодове

АнтонияАнтония
Чирак
3332062253
Пай с бутер тесто и плодове
Снимка: Антония
1 / 2
17/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • бутер тесто - 500 г
  • ябълки - 3 - 4 бр.
  • праскови - 3 бр.
  • грозде - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • сладолед - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Готовото тесто се растила в походяща тава (моята е правоъгълна), оставя се за борд и излишното се изрязва. Плодовете се обелват, нарязват на еднакви кубчета, не много големи.

Гроздето нарязах на две и изчистих от семената. Смесвам в купа плодовете, захарта и ванилията. Изсипвам върху тестото. С изрязаните парчета оформям решетка.

Намазва се с жълтък (но аз забравих ) и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност. Сервира се топъл с топка сладолед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: