Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Отворен пай със сьомга

Отворен пай със сьомга

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Отворен пай със сьомга1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • червен лук - 3 глави
  • олио - 1 с.л.
  • сьомга - 200 г пушена, може и прясна
  • копър - 1 връзка
  • лимони - 1 бр.
  • бутертесто - 500 г
  • сметана - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разточва тънко и се слага в кръгла тава. Притиска се плътно към дъното. Покрива се с хартия за печене, върху която се изсипват зърна фасул, и се пече 25 минути на 200 градуса.

Набожда се с вилица на много места и се връща във фурната за още 10 минути. Охлажда се.

Лукът се реже на тънки шайби и се пържи в олиото за 5 минути. Охлажда се.

Сьомгата се реже на тънки ленти. Копърът се реже на ситно. Лукът се разпределя върху тестото и отгоре се слагат парчетата риба. Кората на лимона се настъргва, сокът се изцежда и се смесва със сметаната.

С тази смес се покрива паят, поръсва се с лимонова кора и копър и се пече 2 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: