Начин на приготвяне
Брашното се пресява, прави се кладенче и в него се слага нарязаното на парченца масло, солта, захарта, един жълтък и водата и бързо се замесва еластично тесто. Прави се на топка и се оставя в хладилника за 1 час.
Разделя се на две неравни части. По-голямата част се разточва и се слага в тава, като се притиска към дъното и се оформят стенички. Набожда се на няколко места с вилица, отгоре се слага хартия за печене и се покрива с бобови зърна. Пече се 30 минути на 160 градуса.
Бобовите зърна се махат. Боровинките се смесват със захарта и се слагат върху изпечения блат. Другата половина от тестото се разточва и се разрязва на ленти. С тези ленти се прави решетка върху боровинките. Намазва се с разбито яйце и се пече 30 минути на 180 градуса.