Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Италиански крем с ягоди и ром

Италиански крем с ягоди и ром

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Италиански крем с ягоди и ром2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • ягоди - 600 г
  • бишкоти - 8 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 100 г
  • прясно мляко - 550 мл
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 20 г
  • ром - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Няколко ягоди се оставят настрана за украса. Останалите се нарязват и се поръсват с 2 супени лъжици захар. Оставят се и в това време се прави кремът.

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с останалата захар. Добавя се брашното и се разбърква добре. Млякото се кипва с ванилията и се налива на тънка струйка в сместа с жълтъците при непрекъснато бъркане.

Сместа се премества в тенджерка и се загрява на слаб огън. Кипва се и се вари 3 минути при непрекъснато бъркане. Сваля се от котлона и се добавя маслото. Белтъците се разбиват на пяна и се добавят в горещия крем.

Разбърква се внимателно и се добавят нарязаните ягоди. Ромът се смесва с 2 супени лъжици вода. Бишкотите се начупват, разпределят се в купички и се напръскват с ромовата вода. Отгоре се излива кремът и се оставя в хладилника за 2 часа. Преди сервиране се украсява с ягоди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: