Еклерчета с шоколад

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Еклерчета с шоколад1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • масло - 50 г
  • газирана вода - 150 мл
  • кафява захар - 1 с.л.
  • брашно - 65 г
  • яйца - 2 бр.
  • Топинг
  • черен шоколад - 200 г
  • масло - 75 г
  • Пълнеж
  • сметана - 300 мл
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • карамел - 8 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото с газираната вода и захарта в малка тенджерка. Кипнете сместа, махнете от котлона и веднага сипете брашното наведнъж. Разбийте добре с дървена лъжица, докато тестото започне да се отлепя от стените.

Оставете да почине за 15 минути, след което прибавете към него яйцата и разбъркайте много добре. Посипете с малко вода хартия за печене. Гребвайте с лъжица от сместа и слагайте върху хартията.

Направете 8 еклерчета по този начин, като ги сложите на достатъчно разстояние едно от друго. Изпечете ги загрята на 220 градуса фурна за 30 минути. Боднете всеки еклер с остър нож и ги сложете така в изключената вече фурна за 10-15 минути.

Разтопете шоколада с маслото на водна баня. Разрежете еклерите на две. Разбийте сметаната с ванилията и захарта. Върху половинките еклери сипете по малко карамел, отгоре сложете от разбитата сметана и захлупете с горната част. Намажете ги с течния шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: