Северняшки гювеч

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Северняшки гювеч3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
6
"Много бързо ще приготвите този кулинарен шедьовър, но Ви предупреждаваме да се зареди с търпение и да изчакате да се опече добре! Сигурни сме, че аромата му ще Ви подложи на изпитание!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • моркови - 500 г
  • картофи - 5 - 6 по - големи
  • лук - 2 - 3 глави
  • грах - 150 г
  • гъби - 500 г
  • домати - 2 - 3 броя
  • сол
  • дафинов лист - 1 - 2 листа
  • олио - 100 мл
  • вино - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета, а зеленчуците на по-едри резени. Изсипете продуктите, като започнете от лука, морковите, гъбите, картофите, доматите и месото, което трябва да е посредата, след което се нарежда втори ред от зеленчуците.

Залейте ястието с мазнина, виното, добавете сол, черен пипер и дафинов лист и похлупете с капака на гювеча.

Пече се около 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ох, мале
ох, мале
Ох, мале, как обичам такива тежки гювечи. Мерси за рецептата.
17.06.2011 00:23