Лютива лютеница без варене

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
27/09/2010
"Лютеницата може и да е сладка, но най-сладката лютеница е пикантната!"
Приготвяне60 мин.
Готвене120 мин.
Общо180 мин.
Порции10 буркана
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо21 936
  • Преглеждания за месеца581
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Опечете и обелете патладжаните и чушките (изчистете и семките). Залейте ги с малко оцет и ги оставете да престоят няколко часа.

Сварете морковите, след което смелете всички зеленчуци в машина за месо. Посолете ги, добавете останалите подправки и смления чесън.

Добавя се и доматеното пюре заедно със сгорещеното олио. Сместа се разпределя в бурканчета. Във всяко бурканче се слага по 1 люта чушка, цепната на кръст леко с нож.

Затварят се бурканчетата и лютеницата се стерилизира за 20-30 минути.

Ретро затварачка за буркани тройна
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Ретро затварачка за буркани тройна
14.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на зимнина никога не е било толкова лесно, колкото с тази много практична тройна затварачка на буркани, с която с лекота ще затваряте три различни вида буркани.

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар