Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб Чорба»Боб чорба с говеждо месо

Боб чорба с говеждо месо

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Боб чорба с говеждо месо1 / 2
10/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • боб - 230 г бял
  • олио - 4 с.л.
  • бекон - 50 г
  • говеждо месо - 250 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 глава
  • целина - 2 - 3 стръка
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 400 г консервирани
  • оцет - 2 с.л.
  • дафинови листа - 1 бр.
  • риган - 2 - 3 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от предната вечер, на сутринта го изплакнете, залейте със студена вода и варете до полуомекване.

Загрейте олиото и запържете нарязаните на кубчета бекон и говеждо месо.

Добавете ситно нарязаните лук, чесън, целина и моркови. Запържете до омекване и прибавете боба, заедно с бульона, доматите и оцета.

Варете ястието на тих огън до готовност, овкусете с подправките и поднесете с препечен хляб.

Опитайте още Боб чорба, Бобена чорба, Смилянски боб чорба, Люта боб чорба, Класическа боб чорба

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: