Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Боб чорба»Боб чорба с пушено месо

Боб чорба с пушено месо

Ivana MirkovićIvana Mirković
Чирак
2310112
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Боб чорба с пушено месо
Снимка: Ivana Mirković
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
190 мин.
Общо
250 мин.
Порции
6
"Класиката винаги е на мода - затова и ще си хапнем с наслада от боб чорбата с пушено месо"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г бял
  • пушено месо - 800 г смесено
  • моркови - 200 г
  • магданоз - 100 г
  • целина - 50 г
  • магданоз - листа
  • целина - листа
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен лук - 1 бр.
  • лют пипер - 1 бр.
  • домати - 150 г
  • червен пипер - 50 г
  • черен пипер - зърна
  • сода бикарбонат - щипка
  • вода - 3 л
  • ким - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • запръжка
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вечерта сложете боба във вода, за да набъбне.

Зеленчуците обелете и нарежете на филийки. Сложете различните пушени меса в тенджерата с боб и вода (в която е смесена содата) и зеленчуците.

Сложете сол, черен пипер, дафинов лист и кимион. Варете боба за около 3 часа. Извадете пушеното месо (това което има кости, почистете ги от костите).

Върнете месото в бульона. Направете запръжка на вкусната боб чорба от олио, брашно и червен пипер.

Изсипете запръжката върху боба, поръсете с листа от магданоз и целина и гответе боб чорбата с пушено месо за 10 минути.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: