Харира

РозаРозаНовак
11/06/2015
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 207
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте нахута под течаща вода, нарежете ситно агнешкото и лука. Измийте лещата, сложете я да се вари с вода, а след като кипне, я от измийте и отцедете.

Загрейте 3 с.л. зехтин и запържете доматеното пюре (без примеси) за около 10 минути или малко повече. Отделете 2 с.л. от готовата доматена смес.

Сипете 2 с.л. зехтин в тенджера заедно с маслото и добавете канелата, куркумата, шафрана и долейте 2 ч.ч. вода. След като заври, намалете котлона и оставете така 10 минути. Прибавете скълцания лук, покрийте съда с капак и варете половин час. След това добавете лещата, нахута и долейте 1.5 литра вода

Варете така супата още 15 минути, след което идва ред да добавите доматеното пюре и кориандъра. Варете за още около 10 минути.

Объркайте отделения доматен сос с брашното, 3-4 с.л. вода и овкусете с половин лъжичка сол и черен пипер (на вкус). Объркайте и добавете към супата.

След завирането ѝ сипете фидето. След около 10 минути гъстата супа Харира е готова.

Поднася се със стрък кориандър и парче лимон.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар