Кексчета със сушени кайсии

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
14/10/2010
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции12-14 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 294
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на съвсем дребно кайсиите и ги накиснете за 2-3 часа в портокаловия сок - трябва да попият изцяло.

Разбийте размекнатото масло и захарта до пухкава консистенция и прибавете яйцата едно по едно. Разбийте много добре и добавете киселото мляко, настърганата кора от портокал и нарязаните кайсии. Сега бъркането продължава с лъжица или шпатула, докато цялата смес се хомогенизира.

В отделна купа се пресяват брашното и бакпулвера и постепенно се добавят към останалите съставки. Бърка се с лъжицата до пълното поемане на брашното.

Разпределете сместа във формите за кексчета, като всяка трябва да е застлана с хартия за печене. В 1-2 от формичките се налива само вода, защото изпаряването й при печенето ще спомогне кексчетата да станат по-пухкави и меки.

Кексчетата се в предварително загрята фурна, на 200 градуса, която се намалява на 180 при поставянето на мъфините в нея. Пекат се около 40-45 минути до златист цвят. Проверяват се по стандартния начин с клечка за зъби. Оставете кексчетата да поизстинат и отстранете формичките.

Разтопете шоколада и маслото на водна баня или в микровълнова. Оставете сместа леко да се охлади и потопете в нея всяко кексче. Отгоре украсете със сушени кайсии.

Голяма метална форма за кекс с дупка 23 см-50%
Ретро форма за страхотни сладкиши:
Голяма метална форма за кекс с дупка 23 см
18.00 лв.
9.00 лв.
Виж ››

Красива форма за кекс с дупка - дълбока, с фигурални мотиви. Ще ви служи вярно с незалепващото си покритие.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар