Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Пюрета»Пюре от боб и червена леща

Пюре от боб и червена леща

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пюре от боб и червена леща1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • боб - 400 г зрял
  • леща - 400 г червена
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 2 разбити
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете в отделни тенджери боба и лещата, защото времето за кулинарната им обработка е различно.

Готовите варива смесете и ги пасирайте, като добавите млякото, маслото и брашното.

Сложете да се вари, като бъркате, докато се сгъсти. Накрая добавете яйцата заедно със солта и черния пипер. Всичко се вари, докато се сгъсти, прибавят се яйцата, солта и черният пипер и се разбива енергично.

Пюрето се поднася топло и поръсено с малко пресен магданоз или кориандър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: