Пюре от боб и червена леща

Готвач.бг
Готвач.бг
Новак
12/06/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 636
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • боб - 400 г зрял
  • леща - 400 г червена
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 2 разбити
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете в отделни тенджери боба и лещата, защото времето за кулинарната им обработка е различно.

Готовите варива смесете и ги пасирайте, като добавите млякото, маслото и брашното.

Сложете да се вари, като бъркате, докато се сгъсти. Накрая добавете яйцата заедно със солта и черния пипер. Всичко се вари, докато се сгъсти, прибавят се яйцата, солта и черният пипер и се разбива енергично.

Пюрето се поднася топло и поръсено с малко пресен магданоз или кориандър.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар