Начин на приготвяне
Най-напред слагаме в тенджерка червената леща, обелените и нарязани на едро морков и картофи, зехтин, куркума, черен пипер и сол в тенджерка с малко вода да се сварят на бавен огън - около 40 мин.
След сваряването трябва да е останал малко бульон в съда. Пасираме.
Докато продуктите за пюрето се варят подготвяме направата на кюфтенцата.
Каймата се слага в купа, в която настъргваме на едро ренде една глава кромид. Прибавяме яйцето, галетата, кимиона и черния пипер.
Омесваме каймата хубаво. Оформяме малки кюфтенца. Овалваме ги в брашно и пържим в сгорещената мазнина.
Сервираме изпържените кюфтенца върху канапе от червената леща.
По края на чинията поръсваме с лютив червен пипер, ако обичате по-пикантни ястия.
Интересен вкус, опитайте!