Вкусни курабийки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Вкусни курабийки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
"Традицията повелява курабийките да са вкусни, поне колкото тези, които сме приготвили днес"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 броя
  • кисело мляко - 300 г
  • сода - 30 г амонячна
  • сода - 1 к.л. бикарбонат (5 г)
  • лимони - кората на 1 лимон
  • захар - 3 ч.ч.
  • мазнина - 1 и 1/2 ч.ч. разтопена мас
  • ванилия - 3 пакетчета
  • брашно - между 1.2 - 1.5 кг, за меко тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата, прибавете амонячната сода и содата бикарбонат в млякото и го добавете към яйцата. Бъркайте и прибавете захарта, маста, ванилиите, след което настържете лимоновата кора.

Постепенно се сипва брашно и се бърка и замесва до меко тесто, за да не станат твърди курабиите. Тестото не трябва да лепне.

Готовото тесто се разточва и с формички се изрязват курабийки. Намазват се отгоре с жълтък, поръсват се със захар и се пекат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
59
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Нели Мирчева
Нели Мирчева
Най хубавите курабии.

30.10.2012 18:52
2