Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Крокети»Френски крокети с яйца и магданоз

Френски крокети с яйца и магданоз

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Френски крокети с яйца и магданоз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Имало едно време едни перфектни крокети, но те не просъществували дълго, защото били изядени за минути"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • галета - 50 г
  • масло - 50 г
  • магданоз - 1 връзка
  • яйца - 8 бр.
  • бульон - 500 мл зеленчуков от кубчета
  • брашно - 100 г
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото и бульона се загряват. Шест яйца се сваряват, обелват се и се режат на кубчета. Брашното се запържва в малко масло, охлажда се и се смесва с горещото мляко и бульона.

Сместа се вари 8 минути на бавен огън, добавя се сол, прецежда се и се кипва отново. В горещия сос се добавят 2 сурови жълтъка. Добавят се нарязаните яйца и ситно нарязаният магданоз.

Слага се върху тава, намазана с масло, и се оставя да се охлади. От изстиналата смес се оформят с влажни ръце топчета и се топват в разбитите на сняг белтъци. Панират се в галета и се пържат в загрято масло. Сервират се горещи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: