Начин на приготвяне
Празът се нарязва на тънки кръгчета. Морковите се настъргват на едро. Яйцата се сваряват, обелват се и се нарязват на едро. Чесънът се реже на ситно.
В загрято олио се пържат морковите и празът за 3 минути. Свалят се и се охлаждат. Добавя се чесънът, галетата и сметаната. Връща се на котлона и се задушава 3 минути. Добавят се яйцата и сместа се сваля от котлона.
Горните листа на зелето се махат. Всяка глава се реже на четвъртинки. Запържват се в останалото олио по 3 минути от всяка страна. В тава, намазана с мазнина, се слагат четвъртинките зеле и се покриват със зеленчуковата смес. Поръсват се с кашкавал и се пекат 20 минути на 200 градуса.